Gebruik MICROLAX® voor baby’s en kleine kinderen jonger dan 6 jaar enkel na doktersadvies.
Wanneer naast borstvoeding ook vaste voeding wordt gegeven, kunnen zich bij baby’s en peuters verstoppingen voordoen. Met de juiste voeding kunt u een verstopping heel eenvoudige voorkomen…
Zuigelingenvoeding
Borstvoeding is het allerbeste voor uw kindje en dat geeft u dan ook het liefst zo lang mogelijk. Waneer u uw baby geen borstvoeding meer geeft, kunt u terugvallen op opvolgmelk. Volg bij de bereiding van opvolgmelk zorgvuldig de instructies van de fabrikant op. Een te lage of te hoge concentratie heeft een nadelige uitwerking. Teveel poeder kan tot dehydratatie bij uw baby leiden, hetgeen een verstopping in de hand kan werken.
Vaste voeding
Door vanaf de 4e-6e maand vaste voeding te introduceren, kan u uw baby best stapsgewijs aan een afwisselende voeding laten wennen. Als eerste vaste voeding is vooral een gepureerde mix van aardappelen en groenten (eventueel met vlees of vis) aan te bevelen. Vervolgens zou u kunnen kiezen om een granen-melk-pap of fruit-granen-pap te introduceren. Vooral appel, abrikoos, bosbessen, druiven, peren, pruimen en aardbeien zijn aan te bevelen. Deze vezelrijke levensmiddelen zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en voorkomen verstoppingen. Bij baby’s onder één jaar kan je best niet al te vezelrijk voedsel aanbieden om het risico op de ontwikkeling van allergiën te verlagen. Daarom zouden glutenhoudende granen in eerste instantie best enkel in kleine hoeveelheden gegeven worden.
Dranken
Na de introductie van drie vaste voedingen per dag is extra vloeistof belangrijk voor de spijsvertering van uw kind. U kunt dan uw zuigeling als drank water of een voor zuigelingen geschikte, ongezoete thee aanbieden. Voordat drie keer vaste voeding wordt gegeven, is extra drank naast de moedermelk of de zuigelingenvoeding niet noodzakelijk (uitzondering: koorts, overgeven, diarree of verstopping).